Tentamen 

Tentamen: tidligere omtalt som én eneste skummel dag, fylt av forventninger til at du skal prestere som best du kan, der og da.


Høsttentamenen vi har hatt dette semestret, derimot, var delt opp over to dager. Førsteutkastet ble skrevet en dag, og uker senere hadde vi altså ytterlig tid til å finpusse oppgaven. Den andre skrivedagen mottok vi også både generelle og spesifikke kommentarer fra læreren.

 

Jeg kan skjønne at dette sikkert er en populær endring for de aller fleste, men jeg er litt usikker på hva jeg synes om forandringen. Jeg synes for det første tentamen i norsk og nynorsk, slettes ikke er så skrekkelig. Jeg synes det er svært behagelig og noen ganger gøy(dersom oppgavene fenger) å få en hel dag sammenhengene på samme oppgave; skrive en stil. Det at arbeidet denne gangen er stykket opp i to deler gjør at det blir vanskeligere å prestere det beste en kan den første dagen. Man tenker at man har bedre tid og at man kan rette på feil neste gang. Men når jeg fikk tilbake stilen den andre skrivedagen, virket den fjern og det var vanskelig å gjøre små endringer, uten å rett og slett begynne helt på nytt. Jeg la fortsatt ikke merke til feilene jeg vet er der, men som tydeligvis ikke vises for mine øyne før oppgaven er levert. Jeg trodde faktisk at dette skulle være en av de positive sidene ved oppdelt skrivedag: oppdage egne grammatiske feil i språket, men jeg kan ikke si jeg oppdaget mange. Og nei, det er ikke fordi det ikke er noen feil i teksten min. Det er det alltid. Kommentarene var veldig hintene, uten å gi konkrete tilbakemeldinger på akkurat hvilke feil eller forbedringer som kunne rettes på.

 

Forandringene jeg gjorde den andre skriveøkten, var dessverre få. I oppgave en tilføyde jeg eksempler og kilder, dette var nyttig i tilbakemeldingen. I andre oppgave derimot, ble jeg stående litt fast, uten å huske helt hvor jeg hadde ønsket at historien skulle gå. Den viktigste endringen jeg gjorde her, var å tilføye noen avsnitt her og der i teksten.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits